Att flytta utomlands är spännande tills du får reda på hur olika internet är i olika länder. En VPN-tjänst för internet kan hjälpa utlänningar att behålla sin levnadsstandard när de bor var som helst i världen.

Vad exakt är en VPN och hur fungerar den?

Så vad exakt är en VPN? En VPN, eller virtuellt privat nätverk, är en säker och privat nätverkskrypteringstjänst. Din internettrafik krypteras och dirigeras via en extra server när du aktiverar ett VPN-program på din enhet. Detta innebär att ingen, inte ens din internetleverantör (ISP), kan se eller registrera dina aktiviteter på nätet.

VPN-tjänster kan skydda dig från hackare och cyberkriminella samtidigt som de ger dig den typ av integritet som ofta går förlorad när du surfar på nätet. Din internetleverantör kommer inte att kunna sälja dina uppgifter till tredjepartsreklam, och du kommer att vara skyddad från nyfikna ögon.

Naturligtvis är en annan viktig fördel som dessa tjänster erbjuder en användning av din IP-adress. Du kan dirigera din trafik via ett annat lands server och tillfälligt anta serverns IP-adress och dölja din verkliga plats. Detta kan vara mycket fördelaktigt för utlänningar.

Varför behöver utlänningar en VPN?

VPN-tjänster kan bland annat göra det möjligt för utflyttade att få tillgång till internet i sitt hemland som om de aldrig hade lämnat landet. Din IP-adress har trots allt en inverkan på sökmotorresultat, standardspråk och andra faktorer.

Du kanske till exempel är fransk medborgare och bor i Storbritannien. Kanske är du i Frankrike för jobb eller utbildning, men du vill ändå vara en del av internetgemenskapen och kulturen. Du kanske ansluter till en VPN-server i Paris och får samma internetupplevelse som någon som bor i Frankrikes huvudstad.

Du kan få lokala nyheter, personliga sökresultat och franska översättningar av webbplatser med en knapptryckning. På samma sätt ger VPN-tjänster tillgång till brittiska webbplatser och tillämpningar som endast finns i Storbritannien för brittiska utlandsboende som bor utomlands i Europa eller utanför.

Eftersom alla VPN-tjänster inte är likvärdiga är det viktigt att du väljer rätt. Och NordVPN är det bästa alternativet om du vill ha säkerhet utan att offra hastighet eller tillgänglighet.

  • Onlinesäkerhet börjar med ett enda klick.
  • Håll dig säker genom att använda världens bästa VPN.

Ta reda på mer

6 anledningar till varför expats bör använda NordVPN

NordVPN erbjuder ett antal distinkta funktioner, som förebyggande av DNS-läckage och en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. NordVPN är den idealiska lösningen för den moderna utlandsboende, oavsett om du vill kringgå lokala internetrestriktioner eller skydda dig mot hackare.

Surfa med halsbrytande hastighet. Du vill ha bästa möjliga internethastighet när du överför data internationellt. Vissa VPN-företag kan avsevärt sakta ner din bandbredd, vilket gör det svårt att visa eller ladda ner information. På grund av vårt enorma servernätverk och den banbrytande NordLynx-tekniken är NordVPN den snabbaste VPN-programvaran på marknaden.

Även om det finns andra NordVPN-konkurrenter tillgängliga, förblir NordVPN:s mix av hastighet och säkerhet oöverträffad.
Ett världsomspännande servernätverk. NordVPN:s serverplatser är spridda över hela världen. Med över 5000 servrar i 59 länder globalt kan du omedelbart flytta din IP-adress hundratals kilometer.

Vår robusta infrastruktur har två viktiga fördelar: du kan dirigera trafik via länder över hela världen och servrarna är inte överbelastade, vilket ger utmärkta hastigheter.

Undvik alla lokala bestämmelser. NordVPN gör det möjligt för dig att kringgå lokala restriktioner. Många utlandsboende bor i länder där regeringarna begränsar eller till och med förhindrar åtkomst till webbplatser som BBC iPlayer, sociala nätverksplattformar och nyhetskällor.

Kombinationen av hastighet och säkerhet som NordVPN tillhandahåller gör att du kan fortsätta att få tillgång till de webbplatser du älskade när du var hemma.

Överraskande nog kommer de flesta utlandsboende att vara omedvetna om konsekvenserna, särskilt när restriktionerna i dessa länder blir allt hårdare. Det är att föredra att köpa en VPN för utlandsboende som fungerar både som ett datorprogram och på din iPhone, Android, iPad eller surfplatta. Detta kommer att hålla dig säker genom att kryptera dina data och dölja din plats.

Delta i sociala aktiviteter. NordVPN kan hjälpa dig att utöka ditt expatnätverk. Om du åker till ett land som Förenade Arabemiraten eller Vietnam kommer du att ha begränsad internetåtkomst.

Istället för att skicka slumpmässiga e-postmeddelanden till familj och vänner kan du överväga en expat VPN-tjänst som NordVPN, som ger blixtsnabba hastigheter och oöverträffat skydd.

Eftersom du har ändrat din virtuella plats har du tillgång till samma webbplatser som är tillgängliga i ditt hemland om du ansluter till en VPN-server i ditt hemland. VPN-tjänster ger också obegränsad tillgång till Facebook, Twitter och andra sociala medier, så att du kan hålla kontakten med familj och vänner.

Säkerhet mot hackare. Hackare är ett hot oavsett var du bor på planeten. Cyberbrottsligheten ökar och alla som använder internet eller offentliga Wi-Fi-nätverk är i fara. NordVPN:s starka krypteringsmetoder hindrar hackare från att spionera på din internetaktivitet. Dessutom skyddar dess unika funktion Threat Protection dig från att oavsiktligt ladda ner skadlig kod eller besöka en skadlig webbplats.

En solid expat-VPN bör alltid hålla dig säker förutom att erbjuda bekvämlighet

Killknappen. Om du bor i ett annat land kanske du vill använda Wi-Fi på kaféet i närheten eller på bussen eller tåget. Offentligt Wi-Fi är praktiskt, men det är inte alltid säkert; om din VPN går ner ens i några sekunder kan du vara sårbar för Wi-Fi-snokning.

Därför kommer NordVPN:s Kill Switch omedelbart att koppla bort din internetanslutning om din VPN-täckning försvinner, vilket säkerställer att dina data aldrig exponeras.

Du kan lära dig mer om fördelarna med NordVPN genom att läsa våra användarrecensioner. Vi är engagerade i att skapa ett gränslöst internet, och våra användare förstår att deras säkerhet och upplevelse är vår högsta prioritet.

Vi tycker att du ska kunna surfa fritt oavsett var du bor, vilket är anledningen till att NordVPN låter utlänningar ändra sin surfplats när som helst. Allt för kostnaden av en kopp kaffe.

Med NordVPN kan du ta din onlineupplevelse till nästa nivå. Riskfri 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti när du använder NordVPN på smartphones, surfplattor, datorer, bärbara datorer och Android TV.