Vad är en VPN på iPhone och varför behöver du en?

Många människor antar att Apples varor är ogenomträngliga för hackare. Även om detta är sant till viss del, finns det fortfarande sårbarheter eftersom ingen enhet är helt immun mot cyberattacker. Om du är orolig för säkerheten för dina personuppgifter är det därför viktigt att skaffa en pålitlig VPN för din iPhone. Det är därför.

”VPN” är en förkortning för ”virtuellt privat nätverk”. Det krypterar din webbtrafik och maskerar din IP-adress. En VPN-tjänst dirigerar din trafik via avlägsna VPN-servrar, vilket förhindrar att din internetleverantör och andra tredje parter avlyssnar och snokar i din trafik och känsliga data. Som en följd av detta har du en krypterad anslutning samt en dold plats.

VPN-program gör det möjligt för användare att ansluta till VPN-tjänster. Vi rekommenderar starkt att du betalar för premiumtjänster. Gratis VPN-tjänster fångar vanligtvis dina data, bombarderar dig med reklam och erbjuder begränsad funktionalitet.

Vad exakt är en VPN på en iPhone?

En VPN-tjänst krypterar din internetkommunikation mellan dina iOS-enheter. Den skyddar din integritet. Ett virtuellt privat nätverk skyddar också din iPhone från hackare och datasnokare. När du installerar en VPN-app på din iPhone och ansluter till en VPN-server krypteras all data som skickas och tas emot av din enhet.

Om du använder en VPN-tjänst på din iPhone döljer du också din enhets IP-adress, vilket gör att de webbplatser du surfar på inte känner till din plats. När du ansluter till internet ger detta ytterligare ett lager av sekretess.

Ska jag ansluta till en VPN-tjänst på min iPhone?

Det bör du absolut göra. Vi har hört mycket om VPN-tjänster och deras fördelar för både konsumenter och företag. Människor blir alltmer oroliga för sin integritet och dataskydd, och många har redan ett VPN-program installerat på sina stationära datorer eller Android-telefoner. Detsamma kan dock inte sägas om iPhone-ägare, som fortsätter att lida av ”Apple-syndromet” och tror att de är säkra eftersom de kör iOS.

PRO TIPS: Även om hackare är mer benägna att rikta in sig på Android eller Windows på grund av deras popularitet, bör du också vara försiktig när du använder macOS och iOS, eftersom brister har upptäckts i dessa system tidigare.

Så om du har en iPhone är det dags att vidta några försiktighetsåtgärder för att säkra din webbtrafik. Det har aldrig varit enklare att skydda din iPhone med en VPN!

 • Onlinesäkerhet börjar med ett enda klick.
 • Håll dig säker genom att använda världens bästa VPN.
 • Ta reda på mer om NordVPNLär dig mer

Vilken roll spelar en VPN på en iPhone?

Även om iPhone är mycket säker kan den inte försvara sig mot faror som lurar bakom offentliga Wi-Fi-nätverk. När du ansluter till offentliga Wi-Fi-nätverk skyddar en VPN-anslutning din webbtrafik och dina data från avlyssning, ihållande annonsspårning, Wi-Fi-spoofing och cyberbrottslingar.

Varför behöver du en VPN på din iPhone?

När du använder en VPN-tjänst skickas dina data över en krypterad tunnel. Innan den lämnar din enhet är din trafik krypterad. En VPN-tjänst maskerar också din IP-adress, vilket gör det omöjligt för hackare eller andra tredje parter att veta vad du gör eller vilka data du överför över internet.

En VPN-tjänst krävs

Om du ansluter till offentliga Wi-Fi-nätverk,

Det har aldrig varit enklare att alltid vara uppkopplad, tack vare tillgången till gratis Wi-Fi-hotspots på praktiskt taget alla kaféer, bibliotek, flygplatser och köpcentrum. Du är säker med ett enda klick.

Men varje gång du ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nätverk äventyrar du säkerheten för din iPhone. Dessa nätverk är ofta okrypterade och har ingen säkerhet. Personer som ansluter till dem är sårbara för hackning. Dina kreditkortsuppgifter, lösenord och annan känslig information kan hamna i händerna på bedragare om du inte är försiktig.

Men när du använder en VPN-anslutning på din iPhone är dina uppgifter omedelbart säkra. All din internettrafik skickas via en krypterad tunnel från det ögonblick du ansluter till en avlägsen server, så ingen kan se vad du gör på nätet, även om du använder osäkert Wi-Fi.

Om du gillar att resa

När du åker utomlands för semester, utbildning eller jobb kan du med en VPN surfa med en IP-adress från ditt eget land. Detta är särskilt fördelaktigt om du besöker ett land med allvarlig censur och begränsningar.

Så innan du åker, skaffa ett VPN-program för din iPhone. När du ansluter till en avlägsen VPN-server får din enhet den serverns IP-adress, vilket får det att se ut som om du surfar från ett annat land än vad du egentligen gör. Det skyddar din integritet från nyfikna ögon och lokala internetleverantörer.

Om du värdesätter din integritet

Alltför många integritetsskeptiker förklarar att de inte oroar sig för att bli övervakade på nätet eftersom de inte gör något olagligt eller förnedrande. Därför hävdar de att de inte har något att dölja.

Personer som tror detta är ofta omedvetna om att deras internetleverantör kan veta vilka webbplatser de besöker. Eller att internetplattformar samlar in information om människor och säljer den till reklam så att de kan sprida skräddarsydda annonser. För att inte tala om hackare som kan utnyttja din känsliga information för att genomföra riktade nätfiskeattacker mot dig och andra i din närhet.

Rätt VPN-tjänsteleverantör kan skydda dig från alla som övervakar din onlineaktivitet. När du ansluter till en avlägsen VPN-server krypteras dina uppgifter på ett säkert sätt och de är inte längre synliga för din internetleverantör.

Onlinesäkerheten börjar med ett enda klick.

Håll dig säker genom att använda världens bästa VPN.

Köp NordVPN
Ta reda på mer.

Vad du bör veta om iPhone-säkerhet

Så hur kan du välja den bästa VPN-tjänsten för iPhone? Utan några tekniska kunskaper kan du installera en VPN på din iPhone och skapa en säker anslutning mellan din enhet och internet. För att garantera säkerheten i din anslutning skickas dina data över en krypterad tunnel.

NordVPN iOS-appen gör detta och mycket mer. Här är en checklista med saker att tänka på:

 • Det finns flera servrar. NordVPN för iPhone ger tillgång till över 5 200 servrar i 60 länder. Ett stort nätverk av servrar och moderna VPN-protokoll ger snabbare och mer robusta VPN-anslutningar.
 • Kundhjälp är tillgänglig dygnet runt.
 • Våra prisbelönta kundtjänstrepresentanter är tillgängliga för dig hela tiden.
 • Det är bara att ta kontakt med oss!
 • Anslutningssäkerhet NordVPN använder AES-kryptering med 256-bitars nycklar för att se till att ingen kan tyda dina data.
 • Ett lättanvänt gränssnitt
 • Vår iOS-programvara är visuellt tilltalande, men ännu viktigare är att den är mycket enkel att använda. Ladda ner, logga in och klicka sedan på knappen ”Quick Connect” för att avsluta!
 • Lite skydd mot hot
 • Threat Protection Lite, som finns i NordVPN:s mobilapplikationer, kan blockera bedrägliga annonser och förhindra åtkomst till farliga webbplatser.
 • Hur installerar jag en VPN på min iPhone?

Du kan antingen upprätta en VPN manuellt på din iPhone eller ladda ner appen och låta installationsguiden sköta det åt dig. Det förstnämnda tillvägagångssättet tar dock längre tid och ger dig inte tillgång till andra funktioner i NordVPN-appen. Här är hur du installerar en VPN på din iPhone på några sekunder:

 1. Gå till App Store och sök efter ”NordVPN”.
 2. Välj alternativet ”Ladda ner”.
 3. Öppna appen och välj ”SIGN UP” för att skapa ett nytt konto eller ”LOG IN” för att få tillgång till ett befintligt konto.
 4. Om du inte redan har ett konto kommer du att skickas till Nords kontosida för att skapa ett.
 5. När du har registrerat dig kommer du tillbaka till NordVPN-appen för att välja ditt abonnemang.
 6. Ett meddelande kommer att visas. Klicka på ”Godkänn och fortsätt”.
 7. Klicka på alternativet ”Quick Connect” för att ansluta till den snabbaste tillgängliga servern.
 8. När du först ansluter uppmanas du att godkänna NordVPN-appen för att installera VPN-inställningar på din enhet och bekräfta ditt val med ett fingeravtryck (om du använder Touch ID-funktionen).
 9. Vad exakt är VPN-alternativet i iPhone-inställningarna?

I området ”Inställningar” på din iPhone upptäcker du ett VPN-alternativ. Det ger dock inte en gratis VPN. Den här funktionen måste fortfarande ställas in manuellt genom att du anger informationen om fjärrservern.

För att göra detta bör du:

1. Navigera till ”Inställningar”.

2. Välj ”Allmänt”.

3. Välj ”VPN och enhetshantering”.

4. Välj ”VPN”.

5. Välj ”Add VPN Configuration” (Lägg till VPN-konfiguration) och ange all nödvändig information.

Det är dock mycket bekvämare att använda NordVPN-appen, som du kan konfigurera på några sekunder och ansluta till med ett enda klick. Dessutom garanterar den din säkerhet och integritet. vad är en VPN på iPhone och varför behöver du en?

Många antar att Apples varor är ogenomträngliga för hackare. Även om detta är sant till viss del, finns det fortfarande sårbarheter eftersom ingen enhet är helt immun mot cyberattacker. Om du är orolig för säkerheten för dina personuppgifter är det därför viktigt att skaffa en pålitlig VPN för din iPhone. Det är därför.

Andriekut, Aurelija

Jun 30, 2022
6 min undersöka innehållet

 

Vad exakt är en VPN?
Vad exakt är en VPN på en iPhone?
Ska jag ansluta till en VPN på min iPhone?
Vilken roll spelar en VPN på en iPhone?
Varför behöver du en VPN på din iPhone?
Om du använder offentliga Wi-Fi-nätverk, om du reser ofta och om du värdesätter din integritet,
Skydda din iPhone: Vad du ska tänka på
Hur installerar jag en VPN på min iPhone?
Vad exakt är VPN-alternativet i iPhone-inställningarna?
Vad exakt är en VPN?

”VPN” är en förkortning för ”virtuellt privat nätverk”. Det krypterar din webbtrafik och maskerar din IP-adress. En VPN-tjänst dirigerar din trafik via avlägsna VPN-servrar, vilket förhindrar att din internetleverantör och andra tredje parter avlyssnar och snokar i din trafik och känsliga data. Som en följd av detta har du en krypterad anslutning samt en dold plats.

VPN-program gör det möjligt för användare att ansluta till VPN-tjänster. Vi rekommenderar starkt att du betalar för premiumtjänster. Gratis VPN-tjänster fångar vanligtvis dina data, bombarderar dig med reklam och erbjuder begränsad funktionalitet.

Vad exakt är en VPN på en iPhone?

En VPN-tjänst krypterar din internetkommunikation mellan dina iOS-enheter. Den skyddar din integritet. Ett virtuellt privat nätverk skyddar också din iPhone från hackare och datasnokare. När du installerar en VPN-app på din iPhone och ansluter till en VPN-server krypteras all data som skickas och tas emot av din enhet.

Om du använder en VPN-tjänst på din iPhone döljer du också din enhets IP-adress, vilket gör att de webbplatser du surfar på inte känner till din plats. När du ansluter till internet ger detta ytterligare ett lager av sekretess.

Ska jag ansluta till en VPN-tjänst på min iPhone?

Det bör du absolut göra. Vi har hört mycket om VPN-tjänster och deras fördelar för både konsumenter och företag. Människor blir alltmer oroliga för sin integritet och dataskydd, och många har redan ett VPN-program installerat på sina stationära datorer eller Android-telefoner. Detsamma kan dock inte sägas om iPhone-ägare, som fortsätter att lida av ”Apple-syndromet” och tror att de är säkra eftersom de kör iOS.

PRO TIPS: Även om hackare är mer benägna att rikta in sig på Android eller Windows på grund av deras popularitet, bör du också vara försiktig när du använder macOS och iOS, eftersom brister har upptäckts i dessa system tidigare.

Så om du har en iPhone är det dags att vidta några försiktighetsåtgärder för att säkra din webbtrafik. Det har aldrig varit enklare att skydda din iPhone med en VPN!

Onlinesäkerhet börjar med ett enda klick.

Håll dig säker genom att använda världens bästa VPN.

Ta reda på mer om NordVPNLär dig mer
Vilken roll spelar en VPN på en iPhone?

Även om iPhone är mycket säker kan den inte försvara sig mot faror som lurar bakom offentliga Wi-Fi-nätverk. När du ansluter till offentliga Wi-Fi-nätverk skyddar en VPN-anslutning din webbtrafik och dina data från avlyssning, ihållande annonsspårning, Wi-Fi-spoofing och cyberbrottslingar.

Varför behöver du en VPN på din iPhone?

När du använder en VPN-tjänst skickas dina data över en krypterad tunnel. Innan den lämnar din enhet är din trafik krypterad. En VPN-tjänst maskerar också din IP-adress, vilket gör det omöjligt för hackare eller andra tredje parter att veta vad du gör eller vilka data du överför över internet.

En VPN-tjänst krävs.

Om du ansluter till offentliga Wi-Fi-nätverk,

Det har aldrig varit enklare att alltid vara uppkopplad, tack vare tillgången till gratis Wi-Fi-hotspots på praktiskt taget alla kaféer, bibliotek, flygplatser och köpcentrum. Du är säker med ett enda klick.

Men varje gång du ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nätverk äventyrar du säkerheten för din iPhone. Dessa nätverk är ofta okrypterade och har ingen säkerhet. Personer som ansluter till dem är sårbara för hackning. Dina kreditkortsuppgifter, lösenord och annan känslig information kan hamna i händerna på bedragare om du inte är försiktig.

Men när du använder en VPN-anslutning på din iPhone är dina uppgifter omedelbart säkra. All din internettrafik skickas via en krypterad tunnel från det ögonblick du ansluter till en avlägsen server, så ingen kan se vad du gör på nätet, även om du använder osäkert Wi-Fi.

Om du gillar att resa,

När du åker utomlands för semester, utbildning eller jobb kan du med en VPN surfa med en IP-adress från ditt eget land. Detta är särskilt fördelaktigt om du besöker ett land med allvarlig censur och begränsningar.

Så innan du åker, skaffa ett VPN-program för din iPhone. När du ansluter till en avlägsen VPN-server får din enhet den serverns IP-adress, vilket får det att se ut som om du surfar från ett annat land än vad du egentligen gör. Det skyddar din integritet från nyfikna ögon och lokala internetleverantörer.

Om du värdesätter din integritet,

Alltför många integritetsskeptiker förklarar att de inte oroar sig för att bli övervakade på nätet eftersom de inte gör något olagligt eller förnedrande. Därför hävdar de att de inte har något att dölja.

Personer som tror detta är ofta omedvetna om att deras internetleverantör kan veta vilka webbplatser de besöker. Eller att internetplattformar samlar in information om människor och säljer den till reklam så att de kan sprida skräddarsydda annonser. För att inte tala om hackare som kan utnyttja din känsliga information för att genomföra riktade nätfiskeattacker mot dig och andra i din närhet.

Rätt VPN-tjänsteleverantör kan skydda dig från alla som övervakar din onlineaktivitet. När du ansluter till en avlägsen VPN-server krypteras dina uppgifter på ett säkert sätt och de är inte längre synliga för din internetleverantör.

Onlinesäkerheten börjar med ett enda klick.

Håll dig säker genom att använda världens bästa VPN.

Köp NordVPN
Ta reda på mer.
Vad du bör veta om iPhone-säkerhet

Så hur kan du välja den bästa VPN-tjänsten för iPhone? Utan några tekniska kunskaper kan du installera en VPN på din iPhone och skapa en säker anslutning mellan din enhet och internet. För att garantera säkerheten i din anslutning skickas dina data över en krypterad tunnel.

NordVPN iOS-appen gör detta och mycket mer. Här är en checklista med saker att tänka på:

Det finns flera servrar. NordVPN för iPhone ger tillgång till över 5 200 servrar i 60 länder. Ett stort nätverk av servrar och moderna VPN-protokoll ger snabbare och mer robusta VPN-anslutningar.
Kundhjälp är tillgänglig dygnet runt.
Våra prisbelönta kundtjänstrepresentanter är tillgängliga för dig hela tiden.
Det är bara att ta kontakt med oss!
Anslutningssäkerhet NordVPN använder AES-kryptering med 256-bitars nycklar för att se till att ingen kan tyda dina data.
Ett lättanvänt gränssnitt
Vår iOS-programvara är visuellt tilltalande, men ännu viktigare är att den är mycket enkel att använda. Ladda ner, logga in och klicka sedan på knappen ”Quick Connect” för att avsluta!
Lite skydd mot hot
Threat Protection Lite, som finns i NordVPN:s mobilapplikationer, kan blockera bedrägliga annonser och förhindra åtkomst till farliga webbplatser.
Hur installerar jag en VPN på min iPhone?

Du kan antingen upprätta en VPN manuellt på din iPhone eller ladda ner appen och låta installationsguiden sköta det åt dig. Det förstnämnda tillvägagångssättet tar dock längre tid och ger dig inte tillgång till andra funktioner i NordVPN-appen. Här är hur du installerar en VPN på din iPhone på några sekunder:

Gå till App Store och sök efter ”NordVPN”.
Välj alternativet ”Ladda ner”.
Öppna appen och välj ”SIGN UP” för att skapa ett nytt konto eller ”LOG IN” för att få tillgång till ett befintligt konto.
Om du inte redan har ett konto kommer du att skickas till Nords kontosida för att skapa ett.
När du har registrerat dig kommer du tillbaka till NordVPN-appen för att välja ditt abonnemang.
Ett meddelande kommer att visas. Klicka på ”Godkänn och fortsätt”.
Klicka på alternativet ”Quick Connect” för att ansluta till den snabbaste tillgängliga servern.
När du först ansluter uppmanas du att godkänna NordVPN-appen för att installera VPN-inställningar på din enhet och bekräfta ditt val med ett fingeravtryck (om du använder Touch ID-funktionen).
Vad exakt är VPN-alternativet i iPhone-inställningarna?

I området ”Inställningar” på din iPhone upptäcker du ett VPN-alternativ. Det ger dock inte en gratis VPN. Den här funktionen måste fortfarande ställas in manuellt genom att du anger informationen om fjärrservern.

För att göra detta bör du:

1. Navigera till ”Inställningar”.

2. Välj ”Allmänt”.

3. Välj ”VPN och enhetshantering”.

4. Välj ”VPN”.

5. Välj ”Add VPN Configuration” (Lägg till VPN-konfiguration) och ange all nödvändig information.

Det är dock mycket bekvämare att använda NordVPN-appen, som du kan konfigurera på några sekunder och ansluta till med ett enda klick. Dessutom säkerställer den din säkerhet och integritet.