Meshnet är en lösning för säkra privata nätverk

För att ge konsumenterna den bästa möjliga upplevelsen utforskar NordVPN-teamet alltid nya gränser och uppgraderar sina tjänster. Det är nu dags att avslöja det senaste tillägget till vår repertoar.

Vad exakt gör Meshnet?

Betrakta ditt Meshnet som ett decentraliserat eller DIY virtuellt privat nätverk som byggs med hjälp av NordVPN-programvaran och privata enheter från NordVPN-användare som du litar på. Istället för att ansluta till en NordVPN-styrd och konfigurerad server kan du skapa krypterade anslutningar med hjälp av enheter som ägs av dig eller dina vänner.

Meshnet ansluter dig till en viss NordVPN-användarägd enhet som du tidigare har anslutit dig med.
Utan Meshnet ansluter du till en av NordVPN:s hundratals servrar baserat på de kriterier du anger (land, specialfunktion osv.).

När du dirigerar din trafik via en Meshnet-enhet krypteras den på samma sätt som när du ansluter till en NordVPN-server, men i stället för att få en NordVPN-server-IP-adress får du IP-adressen för den enhet du dirigerar dina data via.

Vad du bör veta om Meshnet

Det finns flera viktiga skillnader som skiljer Meshnet-anslutningar från vanliga NordVPN-anslutningar:

Privata prylar: Meshnet utökar alternativen för hur du använder NordVPN. Du kan ansluta till en hem- eller företagsserver, du kan ansluta direkt till dina föräldrars hemdatorer, eller du kan utnyttja det för ett antal andra ändamål. Tänk dock på att när du ansluter till en enhet med Meshnet ansluter du till en enhet som NordVPN inte kan garantera prestanda eller säkerhetsnivå för.

Ömsesidigt samtycke För att lägga till en enhet i ditt meshnätverk krävs användarens tillstånd. Du kan ansluta till den enheten när som helst efter att du har lagt till den i ditt Meshnet. Användaren av den enheten kan dock dra tillbaka sitt tillstånd när som helst.

Kapacitet för dirigering Meshnet är tillgängligt för Windows, MacOS, Android, iOS och Linux, även om det för närvarande bara är Windows- och Linux-enheter som kan dirigera trafik via det. Vi strävar efter att förbättra dessa färdigheter.

Enhetsbegränsningar: Varje användare kan ansluta upp till 50 enheter till sitt Meshnet och lägga till upp till 10 egna enheter.
De vanligaste Meshnet-tillämpningarna

Meshnet kan öppna upp tidigare oanade möjligheter för användare med särskilda krav. Några av de mest typiska användningsfallen kommer att bestämmas av en eller båda av följande två viktiga egenskaper:

Meshnet kan ansluta till avlägsna enheter för att upprätta lokala nätverk (LAN).
Meshnet låter dig surfa med hjälp av en annan NordVPN-användares IP-adress.

Här är bara några exempel på hur du kan dra nytta av detta:

1. Fjärrtillgång till filer

När Meshnet upprättar en krypterad anslutning kan enheterna kommunicera som om de befann sig i samma lokala nätverk. Detta kan möjliggöra en mängd olika anslutningsfunktioner, inklusive direkt fildelning, beroende på din enhet och ditt operativsystem. Du kan komma åt din hårddisk hemma från var som helst om du kopplar ihop din bärbara dator och din dator via Meshnet och sedan aktiverar fildelning.

2. Kryptering av peer-nätverk

Ett välbesökt Meshnet gör det möjligt för en grupp medarbetare att på distans byta filer mellan varandras enheter för att förbättra ett smidigt projektsamarbete.

3. Spel på ett lokalt nätverk

Vissa videospel gör det möjligt för spelarna att ansluta enheter i lokala nätverk via LAN-anslutningar. Detta gör det möjligt för spelarna att tävla privat med sina vänner, i allmänhet med bättre uppkoppling. En Meshnet-nätverksanslutning med en egen server kan utnyttjas på samma sätt som en LAN-anslutning för att bygga upp en rolig match mellan dig och dina vänner, oavsett var de befinner sig.

4. Skaffa en hemlig IP-adress

När du ansluter till en NordVPN-server surfar du på webben med hjälp av IP-adressen till en server som hundratals andra anslutningar kan dela. Meshnet å andra sidan gör det möjligt för dig att ansluta till vilken privat enhet som helst med hjälp av dess IP-adress. Detta låser upp spännande hemliga funktioner för dig och dina kompisar.

Meshnet: Hur man använder det

Starta NordVPN-appen på din smartphone och aktivera Meshnet.
Skicka inbjudningar till andra NordVPN-användare eller aktivera Meshnet på dina andra enheter för att lägga till enheter som du vill ansluta till.
Andra enheter kan nås genom att välja deras IP-adress eller namn på anslutningssidan i NordVPN-appen.

Läs våra användarinstruktioner för Meshnet för ytterligare information.

Meshnet stöds av NordVPN:s applikationer för Android, iOS, macOS, Windows och Linux.