Atlas VPN lovar, som namnet antyder, att hela världen är tillgänglig för dig. Denna VPN-tjänst fokuserar på mobila enheter, med användarvänliga program och en bra gratisversion.

Den är också bra på att avblockera streamingsajter som Netflix och BBC iPlayer, hålla din webbläsare reklamfri med sitt annonsblockeringsverktyg och se till att dina data inte har äventyrats med sin omfattande dataskyddsscanner.

Tjänsten låter dig dessutom välja bland över 750 servrar i 38 länder. Den har också en fungerande kill switch och en pålitlig policy för loggfrihet.

I den här Atlas VPN-granskningen 2022 kommer jag att försöka gå in på alla VPN-tjänstens fördelar och brister. Fortsätt läsa för att lära dig mer om dess hastigheter, funktioner, säkerhet och applikationer.

Är Atlas VPN kompatibel med Netflix?

Plattform

Är det effektivt?

Vissa VPN-tjänster marknadsförs enbart för att de kan avblockera streamingtjänster. Därför är det en av de mest kritiska aspekterna av en VPN-tjänst att göra det på rätt sätt. Det finns flera trevliga överraskningar med Atlas VPN. Spoilervarning:

Youtube. Jag inledde experimentet på Youtube med en geografiskt begränsad video om NBA:s höjdpunkter som endast var tillgänglig för användare i USA. Efter att ha anslutit till Atlas VPN-servrar blev denna och många fler regionalt förbjudna filmer tillgängliga. Jag kan säga att om du vill avblockera YouTube kommer det att fungera felfritt.
BBC iPlayer Den berömda brittiska streamingtjänsten var nästa på listan. Atlas VPN avblockade även den. Det fanns inga stutters eller buffringssvårigheter som jag såg. Du kommer inte att bli besviken om du letar efter brittiska medier.
Det tredje testet var Netflix. Atlas VPN överträffade förväntningarna genom att avblockera många bibliotek. Så om du är uttråkad kan du installera det och hitta program som är tillgängliga i olika länder.
DAZN. Många tjänster misslyckas när de försöker få tillgång till DAZN, som är notoriskt svårt att avblockera. Atlas VPN är dock inget undantag. Om du är intresserad av kampsporter måste du gå någon annanstans.

Är torrenting tillåtet med Atlas VPN?

Atlas VPN gör ingen större sak av sina möjligheter till torrenting. De har inga specialiserade P2P-servrar som NordVPN, och de annonserar inte funktionen. Trots radiotystnaden kan jag bekräfta på första hand att torrenting fungerar.

Min nedladdningshastighet var ungefär 4-6 MB/s (32-48 mbps). Så en fil på 2,7 GB tog cirka 7 minuter att ladda ner. Dina resultat kan variera eftersom VPN-hastigheter påverkas av samma faktorer som gör det svårt att fastställa VPN-hastigheter, samt av seeders och leechers. Du måste prova tjänsten själv för att se hur den fungerar i praktiken.

Atlas VPN marknadsför det inte, men torrenting är möjligt även med deras gratisversion. Förvänta dig dock inte att hastigheterna är lika snabba.

Prissättning och strategier

Om du gillade det du läste i vår Atlas VPN-recension kommer du att bli glad över att få veta att denna VPN är en av de mest prisvärda på marknaden. Särskilt när tjänsten tillåter ett oändligt antal samtidiga anslutningar.

Dess 2-åriga medlemskapsplan kommer att spara dig mycket pengar, eftersom den bara kostar 1,89 dollar i månaden, eller 49,19 dollar för hela prenumerationstiden.

Om du inte vill göra ett så långsiktigt åtagande kan du testa den årliga planen för 1,89 dollar per månad. Under tiden måste personer som vill prova Atlas VPN i en månad spendera 10,99 dollar.

Varje plan har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket gör att du kan testa premiumextrafunktionerna och avgöra om de är värda att betala. Kreditkort, Google Pay och PayPal är alla accepterade betalningsalternativ. Det finns ytterligare betalningsalternativ för kryptovalutor, såsom BTC, LTC, ETH och andra, samt QIWI.

Om du vill köpa Atlas VPN till ett särskilt lågt pris kan du gärna gå igenom vår lista över de bästa VPN-kupongkoderna.

Version gratis

Atlas VPN är en av de få gratis VPN-tjänsterna, därför bör den inte förbises. Det är dock viktigt att veta att den här planen har en datarestriktion på 10 GB, så det kommer inte att vara ditt bästa alternativ för att ladda ner och strömma stora mediefiler.

Atlas VPN förblir värdeledaren i den här kategorin. Som gratisanvändare får du tillgång till tre platser: Nederländerna-Amsterdam, USA-Los Angeles och USA-New York. Även om de erbjuder obegränsad bandbredd har gratisutgåvan inga streamingoptimerade servrar, 24/7 support, obegränsade samtidiga anslutningar eller SafeBrowse-funktionen.

Servrar och platser

En enorm serverflotta garanterar att du har stark världsomfattande täckning oavsett var du befinner dig. Det gör det också lätt att hitta en snabbare server eftersom användarbelastningen fördelas lika mellan dem. Detta har följaktligen en inverkan på prestandan.

Atlas VPN erbjuder dock inte ett brett utbud av lokaler. Det har endast över 750 servrar som är fördelade på 38 länder. Dessa siffror verkar blygsamma i jämförelse med VPN-branschveteraner. Atlas VPN brukade vara en VPN-tjänst som endast fanns i mobiler, därför representerar dessa siffror den mångfald som ofta är tillgänglig på gratisapplikationer i mobilappbutiker. Trots att tjänsten har kommit ikapp genom att lägga till stationära klienter har flottans storlek potential att öka.

Just nu är serverutbudet det mest omfattande i Europa, med 23 alternativ. Andra delar av världen har betydligt mindre täckning, med bara fyra nationer i Asien, två i Amerika och två i resten av världen.

Du kan välja en SafeSwap-server när du ansluter till en sådan. Servrar som använder denna funktionalitet dirigerar din trafik över flera IP-adresser, vilket gör det nästan omöjligt att spåra dig.

Finns Atlas VPN tillgängligt i Kina?

Atlas VPN fungerar faktiskt i Kina. Att ändra IPSec/IKEv2-tunnelprotokollet till WireGuard kan lösa begränsningsproblemet, trots att det inte ger trafikförvrängning, vilket är det främsta sättet att bekämpa VPN-begränsningar.

Tänk dock på att alla servrar och regioner inte kommer att fungera korrekt varje gång du ansluter. Som ett resultat av detta måste du leta efter en som är tillgänglig. Vi kunde ansluta till Danmark, Irland och några fler nationer. Lyckligtvis var anslutningen extremt stabil!

Om du letar efter ytterligare VPN-tjänster som fungerar i Kina har vi ständigt en lista över dem på vår webbplats.

Är Atlas VPN snabb när det gäller hastighet och prestanda?

Alla VPN-tjänster fördröjer din anslutning, men vissa gör det effektivare än andra. Jag använder samma testenhet, övervakar dess bashastigheter och ansluter till identiska platser för att få den mest exakta bilden. Därefter beräknas procentandelarna för bortfallet. Låt oss se hur snabb Atlas VPN är.

WireGuard

Plats

Nedladdningshastighet (Mbps) Uppladdningshastighet (Mbps)
243270USA (New York)UK247282 Tyskland242292 Sverige 256293 Australien 210269

1 ms/300 Mbps nedladdning, 300 Mbps uppladdning som utgångspunkt.

Atlas VPN:s hastigheter har förbättrats avsevärt efter installationen av WireGuard-tunnelteknik. De genomsnittliga nedladdningshastigheterna sänkte din hastighet med bara cirka 20 %, vilket är förväntat med tanke på att WireGuard är ett av de snabbaste protokollen på marknaden. Minskningen av de genomsnittliga uppladdningshastigheterna var mycket blygsammare och utgjorde endast 6 % av den totala minskningen. Ping höll sig till normala marginaler och ökade i takt med ditt avstånd.

På det hela taget ger Atlas VPN tillförlitliga hastigheter. Även om detta tidigare inte var en av leverantörens styrkor är det det idag. Eftersom IKEv2 var det enda protokoll som leverantören hade tillgång till har Atlas VPN nyligen lagt till WireGuard, som är snabbare och säkrare.

Videorecension av Atlas VPN:

Om du vill ha en kortare (och mer underhållande!) version av den här Atlas VPN-recensionen kan du kolla in vår film om den här VPN-tjänsten. Den kan hjälpa dig att avgöra om Atlas VPN är rätt för dig.

Atlas VPN:s appar är enkla att använda och otroligt intuitiva. De kommer att vara särskilt tilltalande för personer som har lite erfarenhet av VPN-programvara.

Atlas VPN har applikationer för Windows, Mac, Android och iOS. Med de senaste plattformsuppdateringarna har denna VPN dessutom nu nativt stöd för Android TV och Amazon Fire Stick. Även om det inte finns någon specifik Linux-app, erbjuder Atlas tillräckligt många valmöjligheter för att konkurrera med de största leverantörerna.

Låt oss gå igenom de primära användargränssnitten för Atlas VPN.

Android

Överraskande nog har Atlas VPN:s Android-klient fungerat betydligt längre än sin datorversion. Detta återspeglas i användarupplevelsen. Användargränssnittet i mobilappen är betydligt renare. Det verkar inte trångt eller enkelt.

SafeBrowse och en systemomfattande kill-switch är bland de tillgängliga växlarna. Du kan också använda upptäckt av datahaverier för att se om din e-post inkluderades i några dataintrång.

När det gäller VPN-tjänster för Android är det en bra programvara som jag skulle överväga att använda regelbundet.

iOS

Du skulle ha svårt att skilja mellan Android- och iOS-programmen. Båda programmen har samma samma design och känsla. Det är fantastiskt och något som företag borde göra mer av.

Den enda skillnaden som jag upptäckte mellan iOS och Android är ett annat namn för SafeBrowse-funktionen. På iOS heter den SafeBrowse Plus, medan den på Android bara heter SafeBrowse. Dessutom är alternativet för delning av användningsdata placerat någon annanstans. Ändå finns det inga punkter som skulle förändra din upplevelse avsevärt.

På det hela taget är det en bra VPN-programvara för iOS.

Windows

Stilen på Windows VPN-klienten är inspirerad av mobilapplikationer (eftersom de introducerades först). Det finns många rundade kanter för att få den att verka tilltalande. Appen är verkligen enkel att använda och hitta det du letar efter.

Allting på den här resan gick dock inte som planerat. Programvaran frös ibland och rapporterade anslutningsfel. Jag är inte säker på vad som skapade dessa problem, men det verkar som om de snart kommer att lösas.

Det finns för närvarande inget behov av ett verktyg för serversökning eftersom det bara finns några få nationer. Du kan bläddra igenom listan, vilket inte är särskilt svårt.

Inloggningen inkluderar 2FA. Du måste validera koden som levereras till din e-post varje gång du loggar in från en ny enhet. Även om det kan verka obekvämt ger detta ett extra skydd.

macOS

MacOS-programvaran gav en mer flytande upplevelse. Bild- och textskalan skulle kunna förbättras, men innehållet var överlag läsbart.

Jag upptäckte också att om du inte specifikt väljer en server att ansluta till, ansluter programmet dig till den närmaste servern. Skillnaden är att den inte finns högst upp i listan, så du måste navigera genom den för att se vilka platser som har en grön indikator bredvid sig.

Det finns också ett val mellan ljusa och mörka lägen, så det finns en viss flexibilitet.

Fördelar med Atlas VPN

Även om Atlas VPN inte har en uppsjö av funktioner har den något att skryta med.

Till exempel skyddar dess blockerare av skadliga webbplatser din enhet från infektion av skadlig kod genom att blockera förbjudna webbplatser. VPN:n erbjuder också IPadressrotation, vilket är en ovanlig funktion. Slutligen kan du njuta av dess kontroll av dataintrång, som ger dig råd om din information fortfarande är säker.

SafeBrowse

SafeBrowse (eller SafeBrowse Plus på macOS och iOS) växeln finns på fliken för säkerhetsinställningar. Det är en valfri säkerhetsfunktion som gör att du kan blockera skadliga webbplatser. När du använder en VPN när du surfar och stöter på en webbplats på den svarta listan nekas du åtkomst.

Du har utan tvekan sett olika varianter av samma funktion om du har använt Cyberghost eller NordVPN. Detta anses vara en premiumfunktion, så om du vill använda den måste du prenumerera.

SafeSwap

Atlas VPN har just implementerat funktionen SafeSwap, som är unik i VPN-branschen. När du ansluter till en SafeSwap-server cyklas din IP-adress under hela anslutningen.

För att åstadkomma en liknande effekt med andra VPN-tjänster måste du koppla bort och sedan ansluta dig igen till en annan server. Med SafeSwap kan du byta medan du surfar. Om du öppnar en sida kommer den alltså att använda en IP-adress, men om du stänger den och öppnar en annan kommer den använda adressen att ändras.

Varje SafeSwap har en mängd IP-adresser som tilldelats den. Eftersom de delas av användarna är IP-rotationerna oförutsägbara. Om du inte kontrollerar noggrant kommer du inte att märka att IP-adresserna har ändrats. Detta har ingen effekt på hastighetsnedsättningar.

SafeSwap erbjuder tre platser: Nederländerna, Singapore och USA. Jag tror att de vill utöka antalet servrar. Med tanke på hur många IP-adresser leverantören måste köpa för att placera ens en SafeSwap-server tvivlar jag på att ökningen kommer att vara exponentiell.

Funktionaliteten är för närvarande endast tillgänglig på plattformarna Android, iOS och Windows. Skaparna vill dock erbjuda en macOS-version inom en snar framtid.

Upptäckt av dataintrång:

Även om det kan tyckas vara banbrytande teknik kontrollerar den här funktionen bara om dina uppgifter har äventyrats. Eftersom det är en prenumerationsfunktion kommer gratisanvändare inte att ha tillgång till den.

Om dina uppgifter har äventyrats i ett sådant dataintrång får du punkter med information om vilken typ av information som släppts ut. Du kan därför omedelbart avgöra om det är bara din e-postadress som har äventyrats eller om lösenord också har äventyrats. Detta är ett användbart verktyg som referens när man försöker täppa till säkerhetsluckor.

Är Atlas VPN säkert att använda?

Atlas VPN hamnar någonstans i mitten när det gäller säkerhet. Den har det viktigaste som du förväntar dig av en VPN-tjänst, till exempel AES-kryptering och en fungerande kill-switch. De olika tunnelprotokollen kan dock dra nytta av en förbättring.

Det är värt att notera att Atlas VPN avslöjades att köpas av Nord Security, moderbolaget till NordVPN, i oktober 2021. Detta är fantastiska nyheter för Atlas VPN-kunder, eftersom avtalet kräver att Atlas VPN följer samma säkerhetsstandarder och praxis som Nord VPN, VPN-branschens ledare.

Protokoll för kryptering och tunnling

När du ansluter till en av Atlas VPN:s servrar är din anslutning krypterad, vilket innebär att ingen kan se vad du gör på internet.

Atlas VPN använder i synnerhet AES-256-kryptering, som är den nuvarande standarden för datasäkerhet och som används av olika statliga och finansiella organisationer. De har också använt chiffern ChaCha20 tillsammans med autentiseraren Poly1305 för att garantera nästa generations säkerhet.

Det finns två tunnelprotokoll tillgängliga: IPSec/IKEv2 och WireGuard. Det sistnämnda är Atlas VPN:s nyaste erbjudande och garanterar bättre hastigheter och minskad latens. Den är också kompatibel med Android-, Windows-, macOS- och iOS-enheter.

Loggning

Atlas VPN är beläget i Delaware i USA. Tyvärr står USA i spetsen för Five Eyes-alliansen och är generellt sett inte en integritetsvänlig stat, vilket gör att detta inte kommer att vara en av Atlas VPN:s säljande egenskaper.

Atlas VPN, liksom andra anonyma VPN-tjänster, har en policy om att inte logga. Enligt tidningen sparar de inte någon privat information. Även om det inte är officiellt angivet verkar no-log-policyn gälla även för gratisversionen.

Enligt deras policy kan du kontakta dem för att få ditt konto permanent avslutat. I Kalifornien kan användarna till och med få en kopia av dataföretagens register över dem. Det är ett positivt steg i rätt riktning.

Killswitch

Atlas VPN har införlivat ett säkerhetselement som hjälper till att förhindra dataintrång. Den kallas ”kill switch” och är tänkt att stänga av din internettrafik om anslutningen till VPN-servern bryts. För att se hur det fungerar gör vi två tester: Vi blockerar anslutningen från en router och avaktiverar VPN-verksamheten i bakgrunden.

Kill switchen fungerade bra i det första testet och avslutade anslutningen när åtkomsten till servern nekades. Mitt enda klagomål är att den inte varnar mig när kill switch trycks in. Jag gillade hur internetanslutningen kunde återställas genom att stänga av och sätta på kill switch.

Eftersom tjänsten inte stöder OpenVPN var det andra testet svårare än normalt. Som ett resultat av detta är VPN-verksamheten kopplad till klienten. Därför var jag tvungen att avaktivera klienten genom att aktivera kill switch. Jag upptäckte att kill switch fortfarande fungerar i sådana situationer.

Kundtjänst

AtlasVPN-appen ger omedelbar tillgång till kundtjänstavdelningarna. När du klickar på FAQ skickas du till webbplatsen. För att åtgärda tekniska svårigheter finns det några generiska förklaringar och lösningar.

Alla kunder kan få hjälp via e-post på support@atlasvpn.com, och premiummedlemmar kan få livechatsupport 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. E-postförfrågningar besvarades inom några timmar, medan en livechattanslutning var snabb. Sammantaget levererar Atlas VPN en stark prestanda. Det här är ungefär så bra som det blir när det gäller VPN-stöd.

Är det värt att skaffa Atlas VPN?

Värdet av Atlas VPN beror till stor del på dina förväntningar. Det är inte lika bra som NordVPN eller Surfshark, men det erbjuder många fördelar och expanderar snabbt.

Atlas VPN är en utmärkt utgångspunkt för alla som är intresserade av att prova en VPN. Gratisversionen ger solid kryptering, men premiumversionen hjälper till att avblockera Netflix och de flesta andra stora streamingtjänster. Det blixtsnabba Wireguard-protokollet samt funktioner som Tracker Blocker förbättrar din säkerhet avsevärt.

E-postförfrågningar besvarades inom några få Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa dig!